9 причини защо да заобичате мини мотокроса

J_K_9983-700x467
Play Video
  1. Чувство за свобода

Усещането да караш мотор извън пътя е съвсем друго ниво на усещане от шофирането по асфалт. Въпреки че шосейните мотори ти дават много свобода, все пак има правила на пътя като ограничения на скоростта и трафик. С Pit Bike моторите имаш възможността да караш на всякакви камънисти, хълмисти и планински терени, да опитваш различни каскади и да преодоляваш препятствия.

2. Лекува стреса

Трудно е да мислиш за стрес когато си активирал цялата си енергия върху мотора и обмисляш през кой маршрут да минеш. Умът ти е освободен, усещаш прохладния въздух и се наслаждаваш на природата. Само след 1 час офроуд каране човек се чувства разтоварен, зареден с енергия и адреналин. Дори стоенето на дивана не може да облекчи стреса, така както прекараното време сред природата.

3. Занимание, сплотяващо семейството

Карането на мини кросови мотори е прекрасен спорт за цялото семейство. Карането с останалите членове на семейството създава незабравими спомени, зарежда ви с адреналин и превръща офроуд изживяването в общо семейно хоби, което може да се превърне в неразделна част от почивните ви дни.

4. Създава приятелства за цял живот

Благодарение на красивата ни природа, офроуд спорта е неразделна част за много хора в България. Споделянето на обща страст и общо хоби е прекрасен начин да създадем нови запознанства. Pit Bike мотокросът може да не е отборен спорт, но когато сте заедно в планината всички се подкрепяте и си помагате за преодоляването на трудностите по пътя.

5. Опознаваш природата

Българската природа е надарена с прекрасни места, подходящи за офроуд каране, на които трудно би могъл да стигнеш пеша или с автомобил. С кросовите мотори можеш да преминеш през много терени и да достигнеш до невероятни места и красиви гледки, които ще останат в съзнанието ти много дълго време.

6. Подобряваш умението си да се справяш в трудни ситуации и да вземаш бързо решения

Понякога когато си насред нищото в гората може да попаднеш на кална, мокра местност, за чието преминаване се изисква предпазливост и находчивост. В такава ситуация трябва да обмислиш как може да избегнеш терена или как най-лесно да преминеш през него. Това помага на човек да разсъждава спокойно в напрегнати ситуации.

7. Подобрява физическото състояние на организма

За офроуд спорта се изисква физическа подготовка и сила. Когато се качим на Pit Bike ние включваме в действие всяка една мускулна група- от краката до горната част на ръцете, гърба и раменете. Времето, което ще прекараме в каране на мотора се равнява на една силова тренировка във фитнес залата. Освен, че подобрява физиката на човека, мини мотокроса подобрява баланса и координацията. За разлика от шофирането на асфалт, при офроуда преминаваме през много хълмисти, каменисти и кални местности, които развиват нашата техника и баланс.

8. Подобрява цялостните ни умения за шофиране

Ако се научим да караме кросов мотор това може да подобри и нашите шофьорски умения на асфалт. Тези умения, които изграждаме на мокър, релефен терен ни помагат да запазим спокойствие в необичайни ситуации и на пътя. Например, ако автомобилът ни поднесе на мокър асфалт, ние няма да се притесним и да загубим контрол над управлението, защото вече имаме опит и знаем какво да направим, за да овладеем ситуацията.

PitBikes Bulgaria - YCF Family - Rodrig Thain

9. Поддържа тялото и духа ни млади

Офроуд спортът ни поддържа физически и душевно млади! Това е защото Pit Bike мотокросът ни зарежда с адреналин, доставя ни удоволствие и ни кара да искаме да се забавляваме все повече и повече. Това допринася за доброто емоционално състояние в живота ни. Освен, че ставаме по-спокойни, по-щастливи и по-ангажирани към близките ни хора, ние се чувстваме заредени с енергия и адреналин.

Заключение:

Мини мотокросът има безброй физически и психически ползи за човека! Освен, че ни зарежда с енергия и облекчава стреса, той ни помага да създадем много нови приятелства и ни сплотява! Ако все още не сте опитвали Pit Bikes, сега е моментът да стартирате своето ново хоби с Pit Bikes Bulgaria

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Избери Своя Pit Bike тук:

ЗАПИШИ СЕ ЗА НАШИЯТ ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН,

за да те уведомяваме за всички новости, свързани с YCF.

Контакти

Последвайте ни